Read out

Departments

Campus WU Departmentgebäude 4

The geometric façade features a playful arrangement of parallelograms with dynamically placed windows, also based on a pattern of intersecting parallelograms. Folding aluminum shutters provide protection from direct sun and give the façade an ever-changing appearance. While spacious and rambling, the building has a well-defined central point, from which various connections branch off.

The entry area is the main hub for accessing the offices, the café, and the Library for Social Sciences located on the ground floor of the building. The front offices of three Departments as well as five Research Institutes on four upper levels are also accessible from this central core. Additional Department offices are distributed over two stories of the building, connected by internal staircases. Seminar and project rooms are located in separate, slightly raised elements on the ground floor, as are the self-study zones. The interior design is based on the same parallelogram pattern as the façade, creating hallways, additional functional areas, and storage space.

DepartmentsResearch Institutes
EconomicsComputational Methods
Finance and StatisticsEconomics of Aging
SocioeconomicsHuman Capital and Development
Regulatory Economics
Spatial and Real Estate Economics

 

Key Facts

  • Architects: Estudio Carme Pinós S. L., Barcelona

  • Total floor space: approx. 16,000 m2

  • "Tetris" façade